sunnuntai 29. tammikuuta 2017

1500 metriä Pohjois-Pohjanmaan piirinmestaruuskisoissa

Tänään pääsin testaamaan tonnivitosen kuntoa hyvällä porukalla. Piirinmestaruuksista kamppailee täälläpäin turhan pieni joukko mutta tonnivitoselle oli sentään ilmoittautunut kymmenisen juoksijaa. Etukäteen selvästi kovin nimi Hussa ei päässyt paikalle joten jäljellejäävien juoksijoiden kesken oli suhteellisen tasainen kisa luvassa.

En saanut kovin aggressiivista lähtöä ja jäin aika taakse. Ensimmäisen Ouluhallin 304 metriä pitkän kierroksen jälkeen pääsin paremmin rytmistä kiinni ja aloin kytätä ohituspaikkaa. Halusin juosta kaarteet mahdollisimman sisäradalla joten tein ohituksia suorilla. Olikohan kolmas kierros kun huomasin juoksevani joukon kärjessä. Yritin pitää vauhtia sen mitä pystyin mutta Huusko latoi ohi tehden rytminvaihdoksen mallisuorituksen - juuri riittävän kova vauhdinnosto että en uskaltanut lähteä perään. Joku muukin siinä pääsi ohi mutta sain kerättyä voimia juuri riittävästi ohitukseen (muistaakseni) viimeisellä kierroksella.

Siinäpä yritin latoa sitten maaliin mahdollisimman lujaa mutta maalisuoralla Aho pyyhälsi ohi ja mistään ei löytynyt enää lisävaihteita joten tulin maaliin kolmantena ajassa 4'26,05. Enkka! Olen tehnyt mielestäni aika paljon töitä laadukkaan harjoittelun eteen ja se on tuonut kohtalaista tulosta kahden uuden ennätyksen myötä. Suuntaviivat näyttävät nyt oikealta. Kauden pääkisa on vielä edessä kahden viikon päästä. Ei ole mitään syytä epäillä ettenkö pystyisi ennätysparannuksiin sielläkin.

2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.