sunnuntai 19. elokuuta 2018

Pronssia 10 000 metriltä SAUL SM-kisoissa

Tänään olikin sitten toisen kisapäivän vuoro. Jaloissa ei ollut kipuja, mutta tuntuivat hieman raskailta verryttelyssä. Päästiin onneksi matkaan melkein aikataulussa. Mulla oli kisan jälkeen kohtuu tiukka aikataulu ehtiä Oulun bussiin.
Lähdin aika rauhaksiin liikkeelle, mutta ensimmäinen tuhat metriä taisi mennä silti 3'42. Kaverit huutelivat väliaikoja ja kannustuksia joista oli kovasti apua. Jäin pääjoukosta ja kärjessä veti yksin Nummelan Aki hirmuvauhtia. Nakuttelin siinä hyvältä tuntuvaa vauhtia, kierroksia kun oli kuitenkin vielä parikymmentä jäljellä. Mietitytti kyllä, että miten jaksan perille asti.
Sain vitosen väliajaksi 18'50 ja aloin saavuttaa neljäntenä juossutta Markoa. Sain siitä mukavasti lisää potkua ja hetken peesiin jäämistä harkittuani päätin ohittaa ihan räväkästi, ettei niin herkästi lähdettäisi peesiin roikkumaan. Se onnistuikin mukavasti ja rytminvaihdos tuntui avaavan juoksua jotenkin. Jossain kohtaa kuulin Petrin äänen radan varresta huutavan, että 18 sekuntia eroa kolmanteen sijaan. Siitähän innostuin ja aloin jahtaamaan.
Kävi silleen hassusti, että juuri saavuttaessani kolmantena sarjassani juosseen Aki tuli taas kerran kierroksella ohi. Pronssisijalla juossut antoi kohteliaasti tietä ja luuli ehkä minunkin ohittavan kierroksella. Tartuin siihen ja paahdoin ohi parhaani mukaan. Loppumatka pitikin koittaa vetää kiihtyvästi että sija säilyisi. Maali tuli vastaan ajassa 37'28,55 joten jälkimmäinen viisi kilometriä tuli melko hyvin eiliseen 18'25 aikaan nähden. Tuntuikin paljon paremmalta kuin eilen missään vaiheessa.
Oikein mukava kisaviikonloppu! Oli mukava nähdä tuttuja ja toisten juoksujakin jonkin verran. Sain paljon kannustusta kisojen aikana mistä kiitokset. Lämmittää sydäntä kovasti.

2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.