sunnuntai 3. helmikuuta 2019

800 m ja 3000 m Rovaniemellä - juoksu tuntuu mielekkäältä ja hauskalta vaikka kello ei tykkääkään

Edellisviikonlopun pm-halleista innostuneena päätn lähteä tänä viikonloppuna Rovaniemelle talvihalleihin juoksemaan 800 m. Matkustin paikalle jo eilen, koska samalla oli hyvä tilaisuus vierailla siskon luona. Eilen käytiin verkkailemassa hyvin kevyesti ja muuten otettiin lunkisti. Siskoni keksi, että kisan yhteydessä juostaan myös RDS:n talvisarjajuoksua ja ehdotti, että juoksisin 800 m lisäksi myös talvisarjan 3000 m. Aluksi tuntui ihan hullulta ehdotukselta, mutta yön nukuttua homma alkoikin tuntua yhä järkevämmältä. Saisin kahdesta kisasta tosi hyvän treeniviikonlopun. Tänään sitten mentiin kisapaikalle katsomaan miten homma lähtee sujumaan.

Aloitin verryttelyt 45 minuuttia ennen starttia. Hölkkäilin vähän ja otin muutamia avaavia vetoja lenkkarit jalassa. Pienen tauon päästä vielä muutama piikkariveto, jonka jälkeen olikin aika lähteä juoksemaan. Jäin heti alussa porukasta, kun nuorukaiset lähtivät tosi sähäkästi liikkeelle. No, eipä siinä muuta kuin yritin pitää vauhtia yllä. Vähän meni puurtamiseksi ja aikakin painui lopulta 2'24,01. Maalissa olin viimeisenä, mutta yhden juoksijan keskeytettyä sijoituin kolmanneksi.

Kisan jälkeen oli tunteroinen aikaa palautua. Mutustelin yhden banaanin ja hörpin vähän vettä. Hölkkäilin ja otin muutaman avaavan vedon. Kaikki tuntui ihan hyvältä. Lähdettiin mättämään rataa ympäri uudestaan. Olin koko kisan ajan kakkosena. Kärkimiehen mukaan en uskaltanut lähteä, kun vauhtia tuntui olevan jo tarpeeksi asti. Ilmeisesti sain juostua kohtuu tasaisen juoksun ja ajaksi tuli 10'24,78.

Koko ajan siis tulee noin 10 % heikompaa tulosta kuin normaalisti. Vaikka treenimäärä on tippunut alle puoleen normaalista, ei tulostaso tuon enempää kuitenkaan ole romahtanut. Pääasia on kuitenkin, että juoksu tuntuu mielekkäältä ja hauskalta vaikka kello ei nyt niin tykkääkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.