sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Tähtäimessä kevään maantiejuoksut

Nyt kun vedin hallikauden vähän rennommalla otteella ja kävin kisoissa, alkoi herätä into katsoa minkälaisiin tuloksiin pääsisin suunnitelmallisella harjoittelulla. Kilpaileminen tuntui muutenkin niin innostavalta, että yritin syynätä kaikki mahdolliset jäljellä olevat hallikisat josko jotain vielä löytyisi. Kun mitään järkevää ei enää ollut tarjolla, päätin alkaa valmistautumaan kevään maantiejuoksuihin. On vielä vähän epäselvää osallistunko veteraanien vai yleisen sarjan SM maantielle, mutta päätös kirkastunee lähiviikkojen aikana.

Suunnittelemani harjoitusohjelma on melko yksinkertainen ja blogiani seuranneille tutunoloinen. Runsaasti perusjuoksua ja iso panostus vauhtikestävyyden kasvattamiseen. Yhden selkeän uudistuksen olen tehnyt ja se on viikottainen lepopäivä maanantaina. Neljänkympin lähestyessä lienee viisainta panostaa vähän ekstraa palautumiseen. Satunnaisia lepopäiviä saattaa tulla enemmänkin, mutta ainakin tuon yhden aion joka viikko pitää.

Ensimmäisen treeniviikon ollessa läjässä fiilis on ihan hyvä. Treenimäärä pompsahti aika paljon alkuvuoden viikoista, mutta ei mitenkään hallitsemattomasti. Perjantaina olin sen verran väsynyt että jätin treenit kokonaan välistä. Joskus oikein uupuneena palauttavaa lenkkiä parempi vaihtoehto on ihan täyslepo.

Kävin keskiviikkona pitkästä aikaa salillakin. Juoksin ensin matolla 3 x 10' / 5' jonka jälkeen nujusin vähän punttien kanssa. Tuntuipa melko synkältä alkaa tekemään voimaharjoittelua suoraan kovan treenin päälle, mutta kerta viikkoon ei pitäisi olla liikaa. Ehkä vähän enempäänkin voisi pyrkiä. Lauantaina oli tarkoitus juosta 10 km tv kova, mutta täällä Oulussa oli sen verran kova lumimyräkkä, että päätin siirtää harjoituksen Ouluhallille. Juoksin siellä 10 x 1000 m / 1' harjoituksen joka sujui oikein hyvin. Viikon kruunasi sunnuntaina juoksemani 25 km rauhallinen pitkä lenkki. Määräähän tosiaan kertyi jo yli 110 km joka on melko paljon edellisviikkoihin verrattuna. Useaan kuukauteen suurimmat määrät on olleet 60 ... 70 km paikkeilla. Fiilis ei silti ole väsynyt, pikemminkin päinvastoin. Siitä se kunto lähtee nousemaan kun muistaa treenatakkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.