sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Nopeutta etsimässä lyhyillä vedoilla

Nyt kun ensimmäiseen hallistarttiin alkaa olla kuukausi aikaa päätin alkaa kaivaa vauhtia esiin kaiken viime viikkojen määrämätön jälkeen. Se merkitsee myös pienempiä viikkokilsoja ja toisaalta isompaa panostusta siihen että treeneihin pääsee hyvissä olosuhteissa ja levänneenä. Näinpä kovan harjoituksen aamuna riittää lyhempikin kuin parinkymmenen kilsan lenkki.

Juoksin viikolla useamman rataharjoituksen joissa oli vielä aika tunnusteleva meininki. Maanantaina menin seuran harkkoihin tekemään muutamia kiihdytyksiä ja kaksisatasia. Keskiviikkoaamuna vedin 5x300m ja 5x200m. Näyttää siltä, että seitsemän aikaan aamulla ei välttämättä ole paras vire tehdä nopeusharjoittelua, joten seuraavat harkat tulee varmaan tehtyä iltapäivällä. Parasta vain yrittää sopeutua hallissa olevaan tungokseen.

Juoksin lauantaina 8 x ~750m / 1' ulkona ja vasta tässä vaiheessa alkoi tuntua, että kroppa alkaa heräillä vauhdikkaampaan menoon. Määräähän mulla kertyi vain noin puolet edellisviikosta, mutta ottaa aikansa palautua noin kovasta mätöstä. Tänään juoksin pitkästä aikaa alle 30 km pitkiksen. On ihan sellainen olo että onko tässä edes tullut treenattua. Kevyt viikko tuli silti varmaan tarpeeseen.

Tulevalla viikolla onkin tarkoitus päästä jo ihan kunnon vauhtitreenien pariin. Nyt on tärkeä löytää balanssi kehittävän tehoharjoittelun ja arkikiireiden välillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.