maanantai 3. syyskuuta 2018

2. treeniviikko kohti Oulun juoksua

Eilisiltapäivä meni bänditreeneissä, joten en ehtinytkään päivittää blogia. Tällä viikolla treeni  on jatkunut tosi hyvissä fiiliksissä ja kunto on selvässä nousussa. Jalka on tuntunut kevyeltä niin kovissa kuin kevyissäkin treeneissä. Tässäpä viikon juoksuharjoitukset listattuna. Lenkki on aina kevyt ellei muuta mainita.

Ma: ap 6 km, ip 10 km sis 10 x 15 s / 45 s
Ti: ap 10 km, ip 10 km
Ke: ap 6 km, ip 23 km sis 15 km reipasta 4'08 / km
To: ap 6 km, ip 10 km
Pe: ap 10 km, ip 6 km
La: ap 10 km sis 6 km tv kova 3'46 / km, ip 7 km
Su: ap 28 km pitkä

Juoksu tuntui tosi herkältä ja keskiviikon sekä lauantain treeneissä juoksin tavoitetta nopeammin oikeastaan lähes itsestään. Aina kun vilkaisin kelloa, vauhti oli tavoitetta nopeampaa. Pidin vain mielessä, että juokse rennosti ja keskity hyvään rytmiin ja ryhtiin. Tulevalla viikolla ei ole mitään syytä yrittää juosta tätä nopeammin tai pidempään, vaan se on jo hyvä mikäli saan vakiinnutettua tämän tason. Sunnuntaina pääsin taas mukaan yhteislenkille, jossa juostiin tosi rauhallista vauhtia. Se passaa nyt oikein hyvin rytmitykseen, kun mulla on kuitenkin tasavauhtista reipasta ja kovaa jo juostuna.

Ainoa ongelman tapainen oli, että keskiviikon lenkin tuloksena kehkeytyi rakko vasemman jalan isovarpaan alle. Se on aiheuttanut pientä jomotusta mikä ei juostessa oikeastaan tunnu. Sain rakon puhkaistua torstaina mikä helpotti jo enimpiä. Nyt pitää vaan olla tarkkana ettei varvas pääse tulehtumaan.

Sellainen havainto vielä, että nyt saavutettu hyvä fiilis tuntuu säteilevän harjoitusten ulkopuolelle kaikkeen olemiseen ja tekemiseen. Vielä kun perjantaina ja lauantaina sai seurata Ruotsiottelun huippujännittäviä hetkiä niin on hyvin virtaa tähän alkavaan treeniviikkoon. Vielä vajaat kolme viikkoa kisaan ja tuntuu että vielä ehtii tehdä paljonkin ennen sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.