maanantai 28. lokakuuta 2019

Elämäni toinen yli 200 km harjoitusviikko

Viime viikolla tuli ylitettyä toisen kerran elämässäni 200 juoksukilometriä saman viikon aikana. Tämä on sen verran harvinaista minulle, että haluan kirjoittaa vähän ylös fiiliksiä viikon ajalta. Viimeksikin näin tein ja nyt olikin hauska verrata miltä sama määrä tuntui edelliskerralla.

Maanantaiaamuna juoksin 15,5 km Kuivasojalle ja takaisin. Tuntui ihan hyvältä kipitellä lampun valossa nastareiden rapsuessa tielle ja myöhemmin kuntoradalla. Iltapäivällä juoksin 16,8 km Iinatin kuntoradalla. Suunnittelin välillä jo takalenkinkin kiertämistä, mutta päätin olla hieman konservatiivinen ja hyvä niin. Palatessa nimittäin tien pinta olikin jäätynyt ja minulla oli peruslenkkarit alla. Yhden kerran meinasin vetää lipat ihan lähellä kotia.

Tiistaina juoksin taas aamulla 15,5 km Kuivasojalle ja takaisin. Iltapäivällä juoksin Kivikkokankaalle, jossa eksyin uudelle asuinalueelle. Sain tovin harhailla ja pimeäkin alkoi tulla, joten suunnistin sitten kartan avulla kotiin. Matkaa kertyi 19,4 km.

Keskiviikkoaamuna Kuivasojan lenkillä tuli karmea nälkä, muuten 15,5 km sujui oikein hyvin. Iltapäivällä juoksin työporukan kanssa yhteisharjoituksen 5 x 5 minuutin vedot 3 minuutin palautuksin. Annoin tosin minuutin verran tasoitusta tavoitteena juosta neljässä minuutissa porukka kiinni. Onnistui ihan hyvin ja matkaa kertyi 11,3 km.

Torstaina huomasin, että Kuivasojan lenkillä kulku oli todella hyvää. Hieman vaivannut akillesvaivakin oli tiessään. Juoksin kiireettä 15,5 km ja nautiskelin hyvästä fiiliksestä. Iltapäivällä juoskin erittäin rauhallista Pikisaaressa 6,7 km ennen bänditreenejä.

Perjantaiaamuna taas Kuivasojalle ja takaisin 15,5 km. Oikein hyvä putki, mutta tuumin että viimeistään ensi viikolla täytyy vähän höllätä ettei mene ihan höpöksi. Menin töiden jälkeen vanhempien luokse Kaakkuriin jossa juoksin leppoisan 11,4 km iltalenkin ennen iltapalaa ja nukkumaan menoa. Nukutti kyllä aika kovasti jo lenkille lähtiessä.

Olin vähän ajatellut lähteväni Aseman 8 tapahtumaan juoksemaan, mutta peruin päätöksen sääennusteen vuoksi. Vähän ehkä turhaan, sillä sää oli lopulta ihan ok. Juoksin aamulla Iinatissa 18 km lenkuran ja kylläpä on hurja ero juosta aamupalan jälkeen ja valoisassa. Iltapäivällä palasin Iinattiin juoksemaan mäkivetoja Maikkulan rinteessä sillä tavalla, että juoksin rinteen rivakasti ylös ja heti perään takaisin alas. Palauttelin mäen alla pari minuuttia ennen seuraavaa vetoa. Tällä sapluunalla vedin 6 toistoa ja matkaa kertyi 13 km.

Sunnuntaina sain Jukan kaveriksi ja juostiin Iinatissa rupatellen juoksemisesta, kilpailuista ja sellaisista. Jukka oli juossut oikein hyvin Aseman 8 tapahtumassa ja hieman harmitti etten lähtenyt itse sinne. Oli kuulemma ollut hyvä kisa. Matkaa kertyi leppoista tahtia 31,3 km.

Nyt kun vertaan edelliskertaan, niin paljon helpommalla tämä tuli. Toisaalta pidin edelliskerralla kovempaa vauhtia ja juoksin enemmän reppu selässä. Kävin myös yhden kerran punttisalilla tuolloin, toisin kuin tällä kertaa. Toisaalta tällä viikolla tuli sitten enemmän kävelyä kun kävelen lisäksi työmatkat joita kertyy suuntaansa 1,5 km. Ei se paljoa ole, luultavasti vain auttaa palautumaan. Toisaalta tuntuu että kenties niistä kaikista kilometreistä tällä välillä on edes jokunen sentti jäänyt pankkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.