sunnuntai 11. lokakuuta 2020

SM-Maantiejuoksut Vantaalla

Tänä lauantaina oli vielä kilpailukauden päätteeksi oli SM-maantiejuoksut Vantaalla. Lähdin kisaan ennätysjahtiin, sillä tunsin olevani kovassa kunnossa viimeisimpien treenien ja kisatulosten perusteella. Jännitin viimeiseen asti päästäänkö kisaa lopulta juoksemaan koronatilanteen pahenemisen vuoksi. Kieltämättä Uudellemaalle lähteminen mietitytti itseänikin, joten laadin matkasuunnitelman siten että paikan päällä oleva aika ja väkijoukoissa oleskelu olisi minimissä. Matkustin yöjunalla Tikkurilan asemalle, josta on vain kilometrin matka kisapaikalle. Odottelin starttia torkkumalla kisahallin katsomossa, kunnes lopulta yhden maissa tuli aika alkaa verryttelemään kahdelta tapahtuvaa starttia varten.

SM-kilpailuun osallistuville oli varattu lähdöstä ensimmäiset rivit, joten varsinaiseen ruuhkaan ei joutunut. Mietin että olisi syytä päästä juoksemaan samaan ryhmään Peiposen ja Kiekaran kanssa. Jäin viivalle asettauduttaessa kuitenkin vähän turhan taakse ja startin jälkeen en päässyt haluamaani letkaan. Siinä oli selkiä ihan hyvin mitä seurata, mutta isompaan ryhmään ja tuulensuojaan pääsyyn olisi pitänyt lähteä rynnimään aika lujaa.

Ensimmäisellä kierroksella juoksu tuntui kuitenkin kevyeltä ja väliajatkin olivat suunnitelman mukaisia. Vähitellen porukka harveni, mutta muutaman juoksijan kanssa vuoroteltiin vetohommissa. Aloitin toisen kierroksen 37'20 paikkeilla, joten olin vielä ihan hyvin aikataulussa.

Toisella kierroksella matkanteko alkoi painaa. Olin miettinyt etukäteen, että 12-17 kilometrin paikkeilla tulee varmasti kisan vaikeimmat hetket. Vauhti alkoi hiipua ja kanssajuoksijatkin pääsivät karkuun. Siinä pyöri mielessä yhtä jos toista keskeyttämisestä hölkäksi pistämiseen. Jossain vaiheessa lakkasin kokonaan väliaikojen ja vauhdin seuraamisen. Ei ollut enää mitään muuta tehtävissä kuin yrittää kaivaa kaikki jäljellä olevat voimat ja tehdä parhaansa vauhdin pitämiseksi.

Tulin maaliin ajassa 1.16.27 mikä oli kyllä pettymys. Olin ihan varma, että tällä kertaa alittuisi 1.15. Mielestäni juoksin tavoitteeseen nähden ihan järkevästi, mutta tuo jäi vähän kaivelemaan, että en siinä alussa tehnyt vähän enemmän töitä hyvään letkaan päästäkseni. Olisihan siinä voinut kyllä tulla sitten väsy jo aikaisemmin. Pientä lohdutusta sain siitä, että sain jätettyä taakse pari juoksijaa, jotka SM-maastoissa olivat vahvempia.

Kisan jälkeen piti odotella aika tovi vasta 19.43 lähtevää junaa. En valitettavasti saanut paluumatkalle edes makuuvaunua varattua, joten siinä sai sitten yrittää parhaansa nukkua perus penkeillä. Oli pitkät kymmenisen tuntia.

Vaikka ihan nappisuoritusta ei tullutkaan, kausi sujui kuitenkin hyvin. Taisi kuntohuippu ajoittua suurin piirtein SM-maastojen kohdalle ja tässä vaiheessa oli jo vähän laskusuunnassa. Olen tässä alkanut jo vähän miettiä tulevan kauden meininkejä, mutta taidan ainakin tämän viikon lähinnä palautella viime viikkojen kovasta kisarumbasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.