sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Valmistautuminen SM-maantielle käyntiin

Nyt on viikko SM-maastoista ja olen vähitellen sopeutunut takaisin siviiliarkeen. Ehdin kisoista kotiin vasta myöhään sunnuntaiyönä enkä voinut pitää seuraavaa päivää vapaana, joten oli aika rankka maanantai. Päätin, että nyt on parempi pitää kokonainen lepopäivä. Tiistaiaamuna olo tuntuikin jo ihan normaalilta.

Seuraava kisa on Vantaalla ensi lauantaina järjestettävä SM-maantiejuoksu. Sehän on normaalisti keväällä, mutta siirrettiin aikanaan syksyyn koronan vuoksi. Harmillisesti kisa on nyt samana päivänä SM-maratonin kanssa mikä syö vähän osanottajamäärää. Mukaan on ilmoittautunut kuitenkin hyvä joukko nopeita juoksijoita joten hyvää kiritystä on tarjolla. Vantaan reitti on myös maineeltaan nopea, joten ainekset pitäisi olla kasassa nopean puolimaratonin juoksemista varten. Aikaa valmistautumiseen ei kuitenkaan ole paljoa, joten jouduin miettimään tarkkaan mihin asioihin keskityn seuraavan parin viikon aikana.

Juoksin maastojuoksuihin valmistautuessa kaikki kovat harjoitukset hiekka-alustoilla ja kuntoradoilla. Siellä ei tietystikään saanut pidettyä yhtä hyvää vauhtia mitä puolikkaalla on tavoitteena. Asfaltti on alustana nopea, mutta myös kova ja vaatii siksi totuttautumista. Kun aikaa ei ole paljoa käytettävissä, rakensin ohjelman joka keskittyy rennon nopeaan vauhtijuoksuun ja asfalttiin totuttautumiseen. Toivon, että muut ominaisuudet kantavat parin viikon huoltavalla harjoittelulla kisaan asti.

Tällainen oli tämän viikon ohjelma.

Ma lepo
Ti ap 10 km palauttavaa 5'12 / km
Ti ip Kiihtyvä 10 km 4'43 -> 3'59 / km
Ke ap Kiihtyvä 10 km 5'04 -> 3'54 / km
Ke ip Kiihtyvä 15 km 4'33 -> 4'02 / km
To ap Kiihtyvä 10 km 4'56 -> 4'04 / km
To ip Verrytely, 4 x mäkiloikat
Pe ap Kiihtyvä 10 km 4'57 -> 3'56 / km
Pe ip 10 x 1 km / 1' vedot 3'32 … 3'25
La ap Huoltava 10 km 5'50 / km
La ip Kiihtyvä 10 km 4'51 -> 3'55 / km
Su ap Pitkä lenkki 30 km 4'34 / km

Juoksin suurin piirtein vuorotellen asfaltilla ja kuntoradalla. Sunnuntain pitkän lenkin juoksin kokonaan asfaltilla. Ensi viikolla juoksen vielä 20 x 1'/1' rallattelun, jonka lisäksi lähinnä kevyttä juoksua. Olen havainnut kisaviikoille kevennellessä minulle toimivaksi ratkaisuksi sellaisen, jossa juoksukertojen määrä ei vähene, mutta lyhennän harjoituksia reilusti normaalista.

Toivottavasti päästään kisaamaan pahenevasta koronatilanteesta huolimatta. Oman haasteensa kisaan tuo sekin, että minulla on töissä kurssipäiviä torstaista perjantaihin. Matkustan kisapaikalle perjantain yöjunalla ja lähden kisan jälkeen heti takaisin Ouluun. Tulee varmasti rankka reissu, mutta olen toiveikas sen suhteen, että saisin parannettua tuolla kolme vuotta vanhaa ennätystäni 1:15'13.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.