sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kympin enkka remonttiin puolimaratonin viimeistelyillä

Tarkoituksenani oli juosta Rovaniemellä puolimaraton, koska halusin nähdä tälle vuodelle uusitun reitin. Niinpä tein tähän väliin muutamia mielestäni puolikkaalle hyvin valmistavia harjoituksia.

Vk 25:

Ma: ap 12,28 km kevyttä, ip 11,54 km kevyttä

Ti: ap 19,57 km kiihtyvää 4:04 / km keskivauhdilla, ip 9,58 yhteislenkki

Ke: 6,65 km palauttava lenkki

To: 10,5 km kevyt lenkki

Pe: ap 10,5 kevyt lenkki, ip 10 x 400 m / 400 m hölkkäpalautuksin aikoihin 77...73 s, velipoika kirittäjänä

La: ap 10,52 kevyt lenkki, ip 17,11 km maastolenkki velipojan kanssa

Su: 10,5 km kevyt lenkki

Yht: 132,6 km juoksua ja vielä ~40 km pyöräilyä työmatkojen muodossa

Vk 26:

Ma: 7,65 kevyt lenkki

Ti: 13,4 km VL 4 x 5 min / 2 min hölkkäpalautus, 3 x 1 min / 1 min hölkkäpalautus

Ke: 5,5 km kevyt lenkki, ruskoja

To: 6,14 km kevyt lenkki ja 2 x 200 m lähes täysiä

Pe: Lepo, siirtyminen Rovaniemelle

La: Kymppi aikaan 36.28 sekä alku- ja loppuverryttelyt

Su: 23 km Ounasvaaran rinteillä

Yht: 74,3 km juoksua, hieman työmatkapyöräilyä

Tiistain viimeistelyt tein puolikkaan kisavauhtia ja minuutin vedot kovaa. Keskellä viikkoa muutin kisamatkan kympiksi, koska alkoi näyttää siltä että voisin ehkä saada osallistumisoikeuden Pohjola gamesiin vitoselle. Puolikkaalta olisi jäänyt vain neljä päivää aikaa palautua, joten lyhensin matkaa. Osallistuminen tuonne on vielä epävarmaa, koska lisenssiasialla tuli tosi kova kiire.

Kisastakin voisi jotain raportoida. Tehtiin kettiksen kanssa verkat täällä kettiksen luona ennen siirtymistä kisapaikalle. Kettis oli kans kympillä. Olin aika varma että 37 alittuu että heilahtaa. Kisapaikalla olikin sitten helkkarin kova tuuli joka pisti miettimään, että mitenhän tässä vielä käy. Paukusta kuitenkin rohkeasti matkaan. Sykevyö valahti melkein heti alussa vyötärölle, mikähän siinäkin oli kun verryttelyissä se oli ihan hyvin, enkä riisunut sitä missään välissä. Lähdettiin aika kovaa alamäkeen ja minä koitin hieman himmata vauhtia koska tuntui että intoa oli vähän liikaakin. Parin ensimmäisen kilsan aikana ohitinkin yllättävän monta selkää kun liian kovaa aloittaneiden vauhti alkoi hiipua.

Kärki meni kuitenkin menojaan joten tästä tuli hyvin nopeasti yksinjuoksua. Kova vastatuuli tuntui paikoin siltä kuin olisi juossut seinään. En tiennyt sijoitustani mutta vitosen kohdalla katsoin että kello näytti 18.30 tai jotain sinne päin (todellisuudessa vähän päälle 18:20, mutta se selvisi vasta purettuani harjoituksen koneelle). Ymmärsin, että jos en saa kirittyä vauhtia niin tavoite karkaa käsistä. Kelasin vauhtia väkisten 3.37, sitten 3.38 ja toiseksi viimeiselle kilometrille 3.32. Olikin hyvä että otin loppukiriä jo kahdeksan kilometrin kohdalla, sillä sinänsä mitätön mäki tuntui lopussa aivan toivottomalle ja vauhti hiipui loppukirinkin kanssa lukemiin 3.49.

Hetken huokaistuani mulle tulikin kiire katsomaan kettiksen maaliintuloa. Harmi kun en ehtinyt sinne mäkeen kannustamaan, kun jouduin jonnekkin aitojen taakse sumppuun mutta koitin sieltä karjua loppukirikannustusta.

Tulikin meidän suvulle kolmossijoja kun minä olin miesten kympillä kolmas, sisko kettis naisten kympillä kolmas ja serkkupoika vielä pokkasi kolmannen sijan miesten maratonin yleisessä sarjassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.