sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Nastarit esiin

Tällä viikolla tuli lopultakin lunta ja piti kaivaa nastalenkkarit kaapin perukoilta käyttöön. Lumi ja jää näkyy heti juoksuvahdeissa ja pitää osata ottaa huomioon, ettei yritä puskea väkisin liian kovaa vauhtia hankalissa olosuhteissa. Yleisesti ottaen olisi hyvä päästä juoksemaan koviakin vauhteja, joten hallitreenien ja juoksumaton käyttö korostuu talvella normaalin ulkona juoksemisen tukena. Käytännössä tänä talvena tulen panostamaan näistä nimenomaan Ouluhallin sisäradan käyttöön.

Viikon treenit menivät seuraavanlaisella sapluunalla:

Ma ap 10 km palauttavaa
Ma ip 12 km kiihtyvää
Ti ap 15 km palauttavaa
Ti ip verr 8 km, koord, mäkiloikat, verr 2 km
Ke ap Hallilla 2 x 10 x 100 m ka 16,7 s
Ke ip 10 km palauttavaa
To ap 10 km palauttavaa
To ip 10 km palauttavaa
Pe ap 10 km palauttavaa
Pe ip verr 8 km, koord, mäkiloikat, verr 2 km
La ap 10 x 1 km / 1' ka 3'45
La ip 10 km palauttavaa
Su 27 km pitkis

Yhteensä 167 km juoksua

Kävin tekemässä nopeusvedot aamuseitsemältä hallilla, koska koronan vuoksi haluan välttää väkijoukkoja erityisesti sisätiloissa. Pystyn yleensä tekemään kovia harjoituksia heti aamusta ja oikeastaan menisin hallille mielellään jo aiemminkin, mutta ovet aukeavat vasta seitsemältä. Nopeuden osalta minulla on vielä paljon tehtävää, kun en meinaa kirveelläkään päästä alle 16 sekunnin satasta. Tämä on oikeasti paha pulma kevättä ja kympin tavoitetta ajatellen.

Torstaina tosiaan alkoi sataa lunta päivän aikana ja iltapäivällä oli jo tosi kova myräkkä. Niinpä normaali kiihtyvämpi lenkki vaihtui perus palauttavaksi. Lauantaina taas oli alunperin tarkoitus tehdä kova harjoitus vasta iltapäivällä, mutta sääennusteen mukaan oli taas tulossa kova tuuli ja lumipyry iltapäiväksi niin teinkin harjoituksen heti aamusta.

Tällä hetkellä tosiaan tulee treenattua lähinnä yksinään kiihtyvän koronatilanteen vuoksi. Harmillista, kun Auralla olisi hyvähenkinen treeniporukka josta saisi tsemppiä erityisesti nopeusharjoitteluun ja lihaskuntotreeneihin.

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä! Kokeile puhtaita pikajuoksu vetoja. Siinähän tulee korostetusti käsien käyttö, polvi korkeammalle, lantio ylhäällä, rennosti ja hyvällä kadenssilla. 10x30m'90sec. Saat perus 10km juoksijan nopeustreeneihin kaipaamaasi vauhtireserviä. Nopeus tarttuu parhaiten palautuneena ja vaatisi myös hermoston puolesta palautumista treenin jälkeenkin. Sopisi kevyelle viikolle. Tämä vain tämmösenä ajatuksena. 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollaisia lyhempiä sprinttejä tulee vedettyä koordinaatioiden ja loikkatreenien yhteydessä.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.