sunnuntai 8. marraskuuta 2020

Perustreeniä

Tänä maanantaina tuli ensimmäistä kertaa miesmuistiin jätettyä lenkki väliin sääolosuhteiden vuoksi. Yleensä juoksen kelillä kuin kelillä, mutta kun Oulussa tuuli voimistui lukemiin 25 m / s puuskissa, totesin ettei yhden kympin lenkin väliin jättäminen treeniohjelmaa pilaa. Muuten treeni on sujunut suunnitellulla tavalla ja oikein mitään ihmeellistä ei ole kerrottavana. Mietinkin vähän, että jaksanko kirjoittaa blogipäivitystä tästä viikosta, mutta ehkäpä tästä jää jotain tulevaisuuden varalle mietittävää.

Ma ap 10 km palauttavaa
Ti ap 11 km palauttavaa, ip 10 x 1 km / 1' vetoharjoitus
Ke ap 10 km palauttavaa, ip 10 km kiihtyvä
To ap 10 km palauttavaa, ip verr + loikkaharjoitus
Pe ap 10 km palauttavaa, ip 10 km kiihtyvä
La ap 2 x 10 x 100 m / 200 m / 5' + puntti, ip 10 km palauttavaa
Su ap 25 km pitkis kevyttä vauhtia

Yhteensä 159 km juoksua

Tiistaiset kilsan vedot juoksin pyörätiellä edestakaisella pätkällä. Kulku oli hyvää ja kiristämisen varaa olisi ollut reilusti. Vedot sujuivat välille 3'50 … 3'35. Tuossa on varmasti hyvä vetopaikka jatkossakin, koska siinä on hyvin maamerkkien perusteella nähtävissä missä 500 m ja kilometri tulee täyteen. Reitti on tasainen ja hyvin tuulen suojassa, jos ei tuule idästä tai lännestä. Torstaina kokeilin vähän uudentyyppisiä loikkia, mm. yhdellä jalalla loikkimista. Yllättävän vaikeaa, mutta hauskaa.

Lauantaina heräsin todella aikaisin, puoli kolmen maissa aamulla. Olin ajatellut tekeväni ensin palauttavan lenkin ja meneväni puolen päivän maissa hallille. Nyt kuitenkin käänsin päivän lenkit toisinpäin ja meninkin hallille heti sen auettua seitsemältä. Todella mukavaa juosta vedot kaikessa rauhassa, kun hallilla ei ole juuri ketään muita. Tällä kertaa pääsin punttitreenissä jo kunnon rautojen makuun, kun muutaman totuttelukerran jäljiltä alkoi tuntua että uskaltaa jo tehdä ihan kunnon treeniä.

Edellisestä testijuoksusta on nyt kolme viikkoa. Suunnittelin juoksevani seuraavan testin ensi lauantaina. Hyvä nähdä, onko edistystä tapahtunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.