sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Parempi treeniviikko

Sain vatsavaivat kuriin ja heti tuli parempi treeniviikko. Halli on suljettuna meille normaaleille pulliaisille, joten kaikki kovatkin harjoitukset on nyt tehtävä ulkona hieman huonoista olosuhteista huolimatta. Toki olisi parempi päästä tekemään nopeusvedot radalla, mutta minkäs sille voi. Kokoontumisten rajoittaminen on varmasti tässä epidemiatilanteessa ihan perusteltua ja meikäläisen hölkkäharrastus ei kuitenkaan ole maailman tärkein asia.

Töissä ovat kehitelleet kaikkea kivaa ohjelmaa joulukalenteriteemalla. Joka päivälle on joku kiva ylläri. Heti ensimmäisenä päivänä tuli viikon kestävä askelhaaste, jossa kerätään aktiivisuusmittariin mahdollisimman paljon askelia. Tarkoituksena on kannustaa pitämään terveydestä huolta aikana, jolloin arkiliikunta saattaa monella olla tavanomaista vähäisempää etätöiden ja yleisen eristäytymisen vuoksi. Tulihan tuossa itsellekin sopivaa piristystä motivaatioon talven ja loskan keskelle.

Juoksin keskiviikkona 2 x 10 x 200 m. Lauantaina paukuttelin Mellansuoralla kilometrin vetoja 10 x 1 km / 1'. Sain molemmissa treeneissä pidettyä ihan kohtuullisia vauhteja loskasta huolimatta. Kyllä tuollainen treeni varmasti on hyväksi vaikka ei pääsisikään tekemään sitä radalla piikkareiden kanssa. Vauhdeissa on otettava huomioon haastavammat olosuhteet, koska samalla teholla ei vain pääse yhtä lujaa. Täytyy myös kiinnittää erityistä huomiota hyvän juoksutekniikan säilyttämiseen, mikä voi olla haastavaa liukkaalla tiellä.

Kaiken kaikkiaan kilsojakin kertyi varsin hyvin, 169 kilometriä. Tässähän on ollut ilmassa kommentteja, että vähempikin riittäisi. Voipi olla niinkin, mutta omaa harjoitushistoriaa kun selailen niin kyllä mulla parhaat tulokset on tulleet, kun kilsoja on tullut keskimäärin sataa mailia per viikko. Runsas juoksu ei tosin tässä vaiheessa enää riitä, vaan täytyy panostaa siihen että saa laadukkaita treenejä tehtyä. Motivaation kantamiseenkin vaikuttaa niin moni asia. Elämässä on hirveästi muitakin asioita juoksun ohella ja ainakin itsellä työstressi on välillä sellainen juttu jonka vuoksi saattaa juoksumotivaatio heiketä. Niissä tilanteissa pitää olla hereillä. Usein on kokonaisuuden ja töidenkin kannalta parempi panostaa fyysiseen hyvinvointiin sen sijaan että paukuttaa päivästä toiseen ylitöitä.

1 kommentti:

  1. Tsemppiä! Hyvää yritystä kehittyä. Sitä täytyy arvostaa. Se, mikä sopii kellekin, on yksilöllistä. Varmaankin tällä nykyisellä treenillä nostat valmiutta kestää vauhtia paremmin ja pidempään. 👍

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.