tiistai 16. kesäkuuta 2015

Aluemestaruusviestit Raatissa

Taas kisastartti. Ei ole totta. No, ei auta kuin vetäistä kisakamat reppuun ja talsia kisapaikalle. Onneksi tällä erää matkustaminen jäi 2 kilometrin kävelyyn kotoa urkkakentälle. Keli oli sitä mitä koko edeltävän kesän starteissa on totuttu näkemään: vesisade, navakka tuuli ja +11 astetta lämpöä. Kisapaikalle ehdittyäni selvisi että aikataulusta ollaan noin puoli tuntia myöhässä. Pöljäilyyn ja kuljailuun jäi siis reilusti aikaa.

Kyselin joukkuetovereilta apuja vaihtoihin kun tämä oli ensimmäinen kerta kun mulle lankesi muu kuin avausosuus. Onneksi ei sentään mitään 100 m merkkiä tarvinnut osata vaan vähän rauhallisempikin vaihtotahti riittää näissä pitemmissä viesteissä. Aluksi juostiin 4 x 400 m ja meidän ykköstykki Sami veti sellaisen kaulan että kun Antti vielä runttasi oman osuutensa mallikkaasti niin minun tehtäväksi jäi vaan säilyttää kaula ankkuria varten. Vaihto meni ehkä vähän hitaasti mutta meinasin silti juosta kaarteen sisäreunan muovisuojuksen päälle ja liukastua. Onneksi pääsin kuitenkin onnettomuuksitta matkaan kapulan kanssa.

Nelosen juoksu on hassua. Se ei ehdi tuntua pahalle ainakaan mun vauhdeilla, mutta kroppa ei tosiaankaan halua mennä sitä vauhtia. Hengityshän menee aivan naurettavaksi mutta mitä väliä. Pitää vaan työntää ja puristaa ja painaa ja koittaa pitää vauhtia yllä vastaan taistelevan kropan kanssa. Sain ilmeisesti pidettyä aiempien juoksijoiden tekemän etumatkan ja ankkurille jäi oikeastaan helppo tehtävä rullailla maaliin voittajana.

Sepä ei joukkueen juniorille Viljamille riittänyt vaan taisi tempaista alle 58 sekkaa. Huh huh! Viljamin päätavoite taitaa tänä kesänä olla 15-vuotiaiden SM-kisat täällä Oulussa elokuussa.

Ei tämä tarina tähän pääty. Piti kiskoa pikimmiten lämmintä päälle ja alkaa verryttelemään seuraavaa viestiä varten. Välissä oli yksi juoksu joten aikaa taisi jäädä jotain 20...25 minuuttia valmistautua. Yllättäen minun ankkuriosuus olikin vaihtunut kolmososuuteen joten aika tiukille meni palautumisen kanssa.

Viljami avasi meidän juoksun ja tuli vaihtoon ensimmäisenä hyvän osuuden jälkeen. Olipa varmasti tiukka paikka avata kovavauhtisen neljänsadan metrin juoksun jälkeen. Antti lähti toiselle osuudelle taistelemaan Niittomiesten Jarkko Paukkerin kanssa. Kaulaa tais olla jotain 10 m kun tuli mun osuus. Vaihto meni taas ehkä mun osalta vähän puihin ja Jani Määttä onnistui heti imemään pienen etumatkan kiinni. Yritin ensimmäiset 200 m pudottaa Jania, mutta kun Jani ei hyvällä uskonut ja tultiin takasuoran kovaan vastatuuleen niin muutin lähestymistapaa hieman.

En halunnut antaa Janille peesiapua vastatuulessa vaan pudotin vauhtia rentoon juoksuun ehkä jopa siinä toivossa että Jani tarttuisi täkyyn ja lähtisi vetämään. Turha se toivo oli, Jani on vanha kettu näissä taktisissa asioissa. Etusuoran myötätuuleen tultaessa meikäläinen avasi taas hanaa ja tein rytminvaihdoksen. Jani pysyi kuitenkin vaivatta peesissä ja minä rauhoitin taas menoa. Oli keksittävä jotain muuta. Pieni rykäisy vielä seuraavallakin kierroksella, tuloksetta. Sitten Jani meni ohi etusuoralla ja teki kovan vauhdin noston. Minä ampaisin perään ja kyllä piti kaivaa sinniä siinä kohtaa. Matkaa vaihtoon oli siinä kohtaa vielä kaksi kierrosta.

Janin irtiotto ei onnistunut vaan pääsin lopulta ohi ja kun matkaa oli jäljellä enää yksi kierros niin yritin rullata sen mitä pystyy että saisin viimeiselle osuudelle mahdollisimman paljon etumatkaa. Olisinkohan saanut aikaan jotain 40 metrin välimatkan vaihtoon ja viimeisellä osuudella meidän joukkueen Jani ja Niittomiesten Markku olivat vastakkain.

Valitettavasti tuo kaksikko oli sen verran epätasainen että oikeastaan jo siinä vaiheessa tiesi ettei tekemäni välimatka riitä. Markku meni aika nopeasti ohi ja vei Niittomiehet voittoon. Jani juoksi kuitenkin sinnikkäästi ja urheasti oman osuutensa maaliin saakka ja toi Kuivasjärven Auran hopealle.

Olipa tosi kiva ilta! Ainoa mikä vähän harmittaa oli että jätin Janin pahaan paikkaan Markkua vastaan. Olisi pitänyt pystyä tekemään enemmän kaulaa. Vaan kova taistelu mullakin oli Niittomiesten Jania vastaan että tokkopa montaa sekuntia parempaan olisin nyt pystynyt.

Tulokset:

M 4 x 400 m


 1. Kuivasjärven Aura 1            3.58,14
    Sami Kallio-Kokko, Viljami Vuorre, Antti Männikkö, Matti Uusitalo 
 2. Limingan Niittomiehet 1          4.10,20
    Patrick Ikonen, Markku Nikkanen, Jarkko Paukkeri, Matias Ilmonen 
 3. Limingan Niittomiehet 2          4.28,54
    Jani Määttä, Jukka-Pekka Laulajainen, Santeri Laurila, Heikki Laurila 
   Oulun Ikiliikkujat               DNS
    Sampo Kelhä, Petri Hälinen, Hannu Timonen-Nissi, Jouko Hassi 

M 4 x 1500 m


 1. Limingan Niittomiehet 1          18.46,91
    Jesse Kuokkanen, Jarkko Paukkeri, Jani Määttä, Markku Nikkanen 
 2. Kuivasjärven Aura 1            19.11,52
    Matti Uusitalo, Antti Männikkö, Viljami Vuorre, Jani Laine 
 3. Limingan Niittomiehet 2          21.14,39
    Matias Ilmonen, Taisto Latvalehto, Jukka-Pekka Laulajainen, Heikki Laurila 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.