sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Liikaa kisoja?

Olen ollut vähän ymmällään miksi tulokset polkee paikallaan, mutta olisikohan syy hyvin yksinkertainen - en ole harjoitellut! Aloin katsomaan harkkapäiväkirjaa taaksepäin ja kyllähän siellä juoksua on mutta edellinen kunnon harjoitusviikko on maalis/huhtikuun taitteesta. Sen jälkeen oikeastaan pelkkää hölkkää ja viritteleviä treenejä muka kisakuntoa hakien.
Kaiken lisäksi tuota maaliskuun harjoitusjaksoakin edeltävä hallikausi oli pitkälti samanlaista menoa. Kisaaminen on ihan kivaa, mutta eihän tämmöisellä systeemillä voi tulla tulosta. Keskimatkoilla juostut ennätyksetkin kertovat lähinnä siitä että olen saanut onnistuneempia juoksuja mitä aiemmin, ei varsinaisesta sorituskyvyn kasvamisesta. Arvostan kyllä sillä saralla tullutta kehitystä koska se kuitenkin kertoo että olen oppinut juoksemaan paremmin.
Ärsyttävää, että kilpailukausi on jo tässä eikä kurssia enää hyvin ehdi kääntää. Se mitä SAUL SM-kisoja ajatellen tietysti voin tehdä on esimerkiksi jättää ensi viikolta yksi täysin turha 5000 metrin kisa pois. Kokonaan en kuitenkaan pysty kalenteria kisoista putsaamaan koska mulla on pari viestiosuutta hoidettavana tiistaina aluemestaruusviesteissä.
Varmaan loppukesä meneekin etupäässä kisafiiliksistä nauttiessa ja näin. Juostaan nyt näitä kisoja ja seuraavaan kauteen sitten näitä kokemuksia rikkaampana. Täytyy kuitenkin raakata kalenteria sen verran että selviää ohjelmasta läpi ilman väsyneenä juostuja startteja. Varmaan tulevia kausia ajatellen sellainen malli olisi parempi jossa itselle vähempimerkityksiset kisat jäisivät kokonaan pois tai ainakaan harjoittelua en uhraisi niihin virittäytymiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.