sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

SAUL SM 2015 5000 metriä

Eilen juoksin Eläintarhan kentällä 5000 metriä. Koko viikko oli aika raskas työstressistä johtuen ja perjantaina tuntui että kisaaminen ei voisi vähempää kiinnostaa. Oikeastaan teki mieli jäädä kotiin lataamaan akkuja mutta lähdin kuitenkin reissuun kun liput ja kaikki oli hankittuna. Mulla on hotelli Kalliossa ja onhan tämä maalaispojalle aika hurja paikka. Pummeja, aineiden käyttäjiä ja tyyppejä puukkojen kanssa. En ole oikein tottunut tuollaiseen joten ulkona illalla oleskelu tuntui vähän pelottavalta.


Kisaamaan kuitenkin selvittiin ja kisapaikalla aloin vähän piristyä ja juokseminen alkoi taas kiinnostaakin. Löin kuitenkin aika maltillisen tavoitteen. Olipa tosi mukavaa nähdä kaikkia tuttuja tosin muutamia ei paikalla ollut. Tuo porukkahenki on muodostunut tosi tärkeäksi osaksi näitä kisoja.


Lopulta oltiin viivalla ja olipas lämmin. Asteita oli ehkä noin 15 mutta kylmän alkukesän jälkeen tuntui melkein helteeltä. Oman paikan löytäminen vei hetken mutta sitten juoksin pari kierrosta Gharbin ja Jukan takana. Pojat otti aika maltillisesti alun mutta kun lähtivät matkavauhtiin niin jäin suosiolla juoksemaan omaa vauhtia.


Hieman virkamiesmäisesti juoksin ja kun ei muita kiinnostanut vetää niin juoksin sitten kakkosporukan kärjessä aina viimeiselle kierrokselle asti. Sitten vanhemman sarjan juoksija avasi hanat ja loittoni aika kauas. Olisiko ollut jotain 40 metriä väliä kun tulin takakaarteesta. Ajattelin että kokeillaanpa huvikseen ottaa kaveri kiinni ja kirin vauhtia sen mitä sain revittyä. Tais irrota ihan ok koska jätin karkulaista parisen sadasosaa.


Vähän sieluton juoksu minulta tällä kertaa. Pohdin ja juttelin asiasta aika paljon muidenkin kanssa. Tämä on kuitenkin pitkän linjan hommaa tämä kestävyysurheilu. On parempi kisata vähän heikommallakin menolla kuin se että jäisin vain odottamaan ennätyskuntoa. Tässä kuitenkin kokemus karttuu ja saa lisää nöyryyttä. Olen oppinut etten ole niin kova että voisin lasetella alle 17' vaikka unissani. Eikä kauas taaksepäin tarvi katsoa kun näillä tuloksilla olisin hyppinyt tasajalkaa innosta. Aika oli kuitenkin 16'43,50 mikä on ihan ok harrastelijalle. Tähtäimet toki on rutkasti kovemmat mutta jonkunlaista välileiriä tämän tason vakiinnuttamiseksi on nyt syntymässä. Siitä on hyvä sitten ponnistaa kohti 15' alkuisia tuloksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.